VERENIGINGEN - Concordia Brummen

BRUMMEN
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Hier vindt je info over de verenigingen die bij ons de wekelijkse clubavond hebben. Heb je iets te melden laat het ons weten.

Stuur ons dan een mailtje
, of ga naar het Contactformulier!

G.Z.U. (Gooi Ze Umme) is een mannenkegelclub, die haar oefenavond op de donderdag heeft, op de kegelbanen van:
Concordia te Brummen. Deze clubavond begint om 19.30 uur, en eindigt wanneer de laatste kegelaar zijn kegelbal opbergt.
We hebben zo'n 19 leden waarvan er 18 in competitieverband gooien. De leeftijd varieert van ongeveer 40 tot 80 jaar. Op de clubavond worden in ieder geval 2 maal 10 ballen gegooid voor het boek. Daarnaast wordt er vaak een spelletje gespeeld en kan er vrij geoefend worden. Voorts is het ook een sociaal gebeuren: praatje, drankje, hapje.
De club heeft een eigen website: http://www.gooizeumme.nl

Naast de clubavonden zijn er een zestal competitieronden per jaar waarin per ronde 2 X 15 ballen wordt gegooid ( opgave voor competitie is vrije keus, maar wordt hooglijk gewaardeerd). Het totaal van de gegooide ballen in competitieverband bepaald in welke klasse je het jaar later wordt ingedeeld. de eerste 150 gegooide ballen zijn hiervoor van belang. Er is een A-klasse en een B-klasse. Onze bond ( O.G.K.- Oost Gelderse Kegelbond) hanteert nog een C-klasse. Naast het meedoen aan de competitie kun je ook meegooien met toernooien of kampioenschappen in de verschillende klassen, zowel op nationaal niveau als bondsniveau. Je meldt je hiervoor aan via de club.
De club heeft verder een feestcommissie die ook wat andere activiteiten organiseert. Eenmaal per jaar (Februari) vindt de ledenvergadering plaats. de club heeft geen statuten, maar wel een huishoudelijk reglement. De contributie bedraagt op dit moment (2011) 20,= per maand. G.Z.U. is in het bezit van 4 clubballen. Het overgrote deel van de leden heeft een eigen kegelbal.

Bilartvereniging T.O.G:
Tot Ons Genoegen is de biljartvereniging die sinds 1 september 1929 haar onderdak heeft in Café Restaurant Concordia. Een vereniging met een rijke historie. Je kunt wel zeggen dat club en accommodatie onomstotelijk met elkaar verbonden zijn. Tijdens het 80 -jarig jubileum van de club in 2009 werd daarom dan ook de naam Concordia toegevoegd aan de biljart-initialen: T.O.G. heet sindsdien T.O.G.- Concordia.

Het ledenaantal varieert tussen de 25 en 35 liefhebbers. Zowel mannen als vrouwen tonen in de bondscompetitie van de Knbb hun kunnen op één van de drie biljarttafels die Concordia rijk is. Het niveau van de verschillende spelers is divers. Dit varieert van 1.00 moyenne in het libre spel tot aan 16.00 moyenne in het kaderspel. Naast de klassieke spelsoorten wordt er door de leden ook deelgenomen aan het driebanden. De clubavonden kennen naast een serieus potje biljarten vooral gezelligheid. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt er veelal een kaartje gelegd en heeft men aandacht voor elkaar.

Nieuwsgierig naar wat de vereniging verder te bieden heeft? De club beschikt niet over een eigen website, maar wel over een locatie. Juist: Café Restaurant Concordia. Neemt u gerust contact op met de fam. Timmer.
Zij brengen u in contact met de leden van de club die u verder graag te woord zullen staan.

Jouw club hier?
neem dan even contact op met Harry Timmer. 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu